Wednesday, 15 August 2007

Trojka bisedime ne Londer per Kosoven

Përfaqësuesit e Grupit të Kontaktit janë takuar sot në Londër me treambasadorët Frank Wisner nga SHBA, atë gjerman Wolfgang Ischingerdhe Aleksandr Kharchenko nga Rusia.Qëllimi i këtij takimi ishte gjetja e një gjuhe të përbashkët përmetodologjinë e bisedime përpara se tre ambasadorët të udhëtojnëgjatë fundjavës për në Prishtinë dhe Beograd.Taki është zhvilluar nw ambientet e Foreign Office pa praninë emediave.Por Briyan Jones zëdhës i Foreign Office i tha Top-Channel në mbarimtë bisedimeve se ky takim kishte si qëllim të ndihmonte për ndërtimine faciliteteve gjatë negociatace mes palëve nën mbikqyrjen e Grupittë Kontaktit.Sipas tij gjatë takimit u bisedua për takimet që trojka do të ket nërajon më 10 deri 12 Gusht dhe nevojës së mbajtjes në kontakt tëvazhdueshëm mes trojkës dhe Grupit të Kontaktit gjatë procesit tëbisedimeve.Zëdhënësi nuk ka pranuar të komentojë nëse gjatë takimit ështëarritur një marrveshje për metodologjinë e bisedimeve apo për ndonjëdivergjencë brënda Grupit të Kontaktit shprehur gjatë bisedimeve tësotëme.Gjatë një prononcimi përpara fillimit të takimit ambasadori gjermanWolfgang Ischinger deklaroi se " këto bisedime janë shanci ifundit per serbët dhe shqiptaret për një zgjidhje të negociuar.Ata do të fajësohen nëse procesi dështon.Ky takim ngjalli një interest të vecantë të medias britanike dheasaj ndërkombëtare.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats