Wednesday, 19 September 2007

Vetëm Pamvaresi

Takimi i Grupit të Unitetit me treshen e “trojkës” europiane në Londër ka shërbyer për paraqitjen e traktatit të miqësisë dhe bashkëpunimit me Serbinë, njëkohësisht për të rideklaruar pozicionin e mëparshëm se në takimin e 28 Shtatorit në New York, nuk do të negociohet për pamvarësinë e Kosovës.
Në një komunikatë për shtyp pas takimit këshuar nga trojka thuhet se takimi i Londrës shërbeu për përgatitjen e raundit të adhshëm të bisedime. “Të dyja palët ishin konstruktive duke paraqitur ide të reja” thuhet në të.
Burime dipllomatike nga Foreign Office i thanë Top-Channel se pala shqiptare kishte ardhur në takim e përgatitur shumë mirë duke lënë një impresion pozitiv tek përfaqësuesit e trojkës.
Pala serbe ka paraqitur një listë me 5 propozime, të fokusuara në zgjidhjen përfundimtare të statusit të Kosovës.
Presidenti Fatimir Sejdiu e cilësoi takimin si të rëndësishëm ku ekipi unitetetit prezantoi vizionin politik për të ardhëmen e Kosovës.
Ndërsa kryeministri Agim Çeku gjatë një konference për shtyp u shpreh se çëshja e pamvarsisë në bisedimet e ardhshme është jashtë axhendës tonë.
Zoti Çeku theksoi se gjatë takimit në Londër iu bë e qartë trojkës se ne duam të bisedojmë për çështje që kanë të bëjnë me njerëzit në Kosovë dhe Serbi.
Hashim Thaçi është shprehur se shpallja e pamvarsisë së Kosovës do të koordinonet ngushtë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimin Europian. “Ne duam vendim unik ndërkombëtar që të kemi një fillim të mbarë të implementimit të pamvarsisë “ ka theksuar lideri PDK-së.
Antari tjeter i grupit të unitetit Veton Surroi nga Londra i bëri thirrje administratës në Kosovë që duhet të përgatiter për pamvarsinë.

About Me

Veliupress


View My Stats