Wednesday, 17 October 2007

Britania e Madhe ratifikon MSA-në

Nga Londra
Muhamed Veliu

Britania e Madhe ratifikon Marrveshjen e Stabilizim Asocimit mes Shqipërisë dhe Bashkimit Europian.
Lajmi i ratifikimit është deklaruar gjatë një takimi që sekretari i jashtëm britanik David Milliband pati me kryeministrirn Sali Berisha.
Milliband përmes një komunitarë për shtyp lëshuar nga Foreign Office është shprehur se ai kishte nderin të informomte kryeministrin shqiptarë se Britania e ka ratifikuar këtë marrveshje.
Por zoti Milliband i ka kujtuar kryeministrit Berisha se nga kjo marrveshje Shqiperia ka një sër obligimesh me partnerët ndërkombëtar në luftën kundra emigracionit ilegal dhe kriminalitetit.
”Ne besojmë se ratifikimi kësaj marrveshje do të ndihmojë Shqipërinë, Britaninë e Madhe dhe fqinjët e saj europian për të parandaluar sasitë e mëdha të drogës që vinë nga Europa Lindore si dhe pakësimin e trafikut të njerzve” ka theksuar Miliband.
Gjata takimit janë diskutuar edhe çëshje rajonale të ballkanit perëndimor ku sipas sekretarit të jashtëm britanik shqipëria luan një rol të rëndësishëm dhe konstrultiv.
Zoti Miliband po ashtu ka falenderuar kryeministrin Berisha për mbështetjen qe Shqipëria jep në operacionet paqeruajtëse në Bosnjë, Irak dhe Afganistan.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats