Monday, 15 October 2007

Kryeministri Berisha, leksion në Oxford Union

Kryeministri Berisha, leksion në Oxford Union

Nga LondraMuhamed Veliu

Kryeministri Sali Berisha udhëton për në Angli, ku do të mbajë njëreferat në Oxford Union te Marten 16 Tetor 2007 ora 19:00. Mësohet se tema ereferatit do të jetë rreth zhvillimeve në të shkuarën dhe të sotmen eKosovës.Oxford Union është një nga institucionet më prestigjioze në botë përzhvillimin e debateve, duke ftuar personalitetet ndërkombëtare për tëreferuar. Kryeministri Berisha bëhet i treti personalitet shqiptar qëdo të referojë atje. Fillimisht ka qenë Nënë Tereza dhe dy vjet mëparë ish-presidenti Moisiu, ata të cilët kanë referuar në këtë Unionme famë botërore. Ish-presidenti Moisiu referoi rrethtemës ""Toleranca ndërfetare në traditën e popullit shqiptar". OxfordUnion është themeluar përpara 182 vitesh, për të promovuar debatindhe bashkëbisedimin jo vetëm në Universitetin e Oksfordit, por edhenë të gjithë globin. Themelimi i Oxford Union daton nëvitin 1823 si një forum debatesh dhe bashkëbisedimi për atë kohë kushkëmbimi i ideve ishte një nocion i huaj për autoritetete universitetit. Disa nga personalitet më të rëndësishme që kanëreferuar në këtë union kanë qenë, Malcolm X në vitin 1960. Ish-presidenti amerikan, Richard Nixon, në vitin 1970 të parinfjalim të tijin pas skandalit Watergate, e mbajti në këtë union, kupranoi gabimin, duke i thënë audiencës: "Unë pagova çmimin". Në vitin1980 ishte Gerry Adams i cili atë kohë i ishte ndaluar dalja nëtelevizion. Ai mbajti një fjalim për çështjet e Irlandës. Gjatëviteve të mëvonshme në sallën e debateve janë ngjitur personalitetetmë të shquara jo vetëm të politikës, por edhe nga fusha të tjera tëjetës. Disa kohë më parë, Dalai Lama u ndoq nga një numër rekord pjesëmarrësish në debatin e tij për budizmin.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats