Tuesday, 9 October 2007

Londra, Ekipit të Unitetit: “Kujdes nga provokimet”

Londra, Ekipit të Unitetit: “Kujdes nga provokimet”

Nga Foreign Office për Top-MediaMuhamed Veliu

Me ftesë të qëverisë Angleze Ekipi i Unitetit ka zhvilluar në Londër 9 Tetor 2007, një sër takimesh të nivelit të lartë ku ai më i rëndësishmi me sekretarin e jashtëm britanik David Milliband.
Ministria e Jashtme Britanike “Foreign Office” nuk ka pranuar të komentojë me detaje se ç’farë është biseduar në këtë takim.
Në fund të tij zoti Milliband deklaroi: “Ne duhet të zgjidhim çështjen e statusit të Kosovës. Duke e bërë këtë, kjo është vendimtare për stabilitetin e Ballkanit Perëndimor. Zgjidhja e statusit të Kosovës kërkon lidership dhe vizion nga të dyja palët. Jam i lumtur që pata fatin ta disktutoj këtë me “Ekipin e Unitetit”. Ata duhet të angazhohen në takimet e mbetura me kreativitet kurajo dhe shpirt kompromisi. Të gjitha palët duhet të jenë të kujdeshme nga fjalët dhe veprimet provokative. Shpresoj se procesi udhëhequr nga Trojka do të mbërrijë në një marrveshje. Por nëse kjo nuk do të ndodhë, plani Ahtisari do të jetë mundësia më mirë për të ecur përpara”
Presidenti Fatmir Sejdiu gjatë një konference përshtyp përpara takimit me zotin Miliband, tha se jemi në Londër për të kërkuar mbështetje në shpejtimin e procesit për statusin final të Kosovës.
“Ne në të gjitha takimet kemi shtuar nevojën permanete të shpejtimit dhe përfundimit të procesit sa më parë, në interes të qyetarëve të Kosovës” ka theksuar Sejdiu.
Grupi negociatoreve shqiptar është treguar i kujdeshëm në përgjigjet e dhëna pytjeve drejtuar nga gazetarët se cilat janë vëndet të cilat do ta njohin shpalljen e pavarsësisë pas 10 dhjetorit.
Presidenti Sejdiu tha se për shpalljen e pavarsisë do të ketë veprime të koordinuara.
Pyetjes së një gazetari se a do të jetë e pavarur Kosova në 2008-tën kryeministri Agim Çeku i dha këtë përgjigje.
“Madje më herët se në 2008”.
Ndërsa antari tjetër i “Ekipit të Unitetit” Hashim Thaçi deklaroi se pas datës 10 Dhjetor, është koha për verndim-marrje.
Ekipi Umitetit po ashtu ka patur takime të nivelit të lartë në Ministrinë e Mbrojtjes MOD, me këshilltarë të kryemistrit Gordon Brown në zyrat e kryeministrisë 10 Downin Street, Departamentin për Zhvillim Ndërkombëtar, si dhe me Lordin Ashdoun.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats