Friday, 30 November 2007

David Cameron paralajmeron dhune ne Ballkan

Nga Londra
Muhamed Veliu

David Cameron gjatë vizitës së tij të parë në Amerikë si lider i konservatorëve britanik, ka paralajmëruar se pasiguritë për të zgjidhur statusin përfundimtar të Kosovës, do të çojnë në një krizë të re e të dhunshme në Ballkan. Ai është takuar me presidentin Georxh W Bush, ku krahas çështje të Iranit, ngrohjes globale ka patur temë bisedimi edhe Kosovën.Gjatë takimit Cameron ka propozuar që në javët e ardhësme liderët botëror ti treogjnë një vëmendje të veçantë Kosovës. Zoti Cameron ka theksuar se mos zgjidhja e statusit final të Kosovës do të prodhojë përsëri krizë në Ballkan.Po ashtu edhe gjatë një referati të mbajtur nga Cameron në institutin Brookings në Washington ai është ndalur gjatë në situatën aktuale që po kalon Kosova pas dështimit të raundit të fundit të negociatave."Vërej se në Ballkan është duke u rritur rreziku i një krize të re dhe ne duhet të ndërhymë tani për ta parandaluarë" ka theksuar ai. Cameron është kursyer në mbështjet e administratës së presidentit Bush e cila e ka shprehur haptas se mbështet pavarsinë e Kosovës. Nuk ka munguar edhe një mesazh në drejtim të Beogradit. David Cameron nga Amerika ka paralajmëruar Serbinë se nuk do të lejohet të promovojë destabilizimin e rajonit, njëkohësisht të ndrydhë aspiratat e shqiptarëve për pavarsi.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats