Saturday, 3 November 2007

Shkatërrohet laboratori falcifikimeve, pranga shqiptarëve

Shkatërrohet laboratori falcifikimeve, pranga shqiptarëve


Nga Londra
Muhamed Veliu

Faqe biometrike pasaportash angleze, pasaporta italiane, finlandeze dhe lituaneze. Patenta dhe dokume nta të falcifikuara të shteteve të ndryshme europiane si dhe 2,000 paund.Të gjitha këto janë gjetur në laboratorin e ngritur me shumë kujdes nga dy shqiptarë në lagjen Stretham në jug të Londrës.Por pas një survejimi Luigj Popaj 39 vjec sëbashku me Mehmet Berishën 35 vjec janë prangosur në shitje e sipër të një pasaporte falce brënda makinës së tyre tip BMV.Gjatë kontrollit të makinë janë gjetur një numër pasaportash dhe dokumentash të falcifikuara gati për tju dorëzuar porositësve.Ndërsa në banesën e njërit prej dy të arrestuarve është zbuluar një laborator i sofistikuar falcifikimesh.Një zëdhënëse e Scotland Yard i tha Top-Channel se detektivët që hetuan aktivitetin e dy shqiptarëve besojnë se ata kishin disa muaj që e kishin ngritur këtë laborator. Pwrfitimi disa mijëra paund xhdo javë..Aktiviteti kriminal i tyre u hetua nga “Operacioni Maksim” që merret me krimet e kryera nga shtetasit jo britanik.Luigj Popaj sëbashku me Mehmet Berishën kanë dalë përpara gjykatës magjistrale në Croydon me akuza të përbashkëta për konspiracion në prodhimin e dokumentave të falcifikuara.Tre muaj më pare gjatë një operacioni të ngjashëm policia londineze, arrestoi Denis Cenollin sëbashku me Altin Ibrahimin të cilëve ju gjetën 1,800 pasaporta false të nacionaliteve të ndryshme me një vlerë tregu 1 milion paund.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats