Friday, 21 December 2007

Dy "pedofilët" britanikë mbeten në qeli

Shtyhet seanca finale e ekstradimit për më 12 shkurt të vitit të ardhshëm


Nga Londra

Muhamed Veliu


Ende mister fati i ekstradimit të dy britanikëve që kërkohen ngadrejtësia shqiptare si të akuzuar për abuzime seksuale në jetimoren "Fëmijët e Tij" në Tiranë. Ata do të vazhdojnë të qëndrojnë në një burg londinez deri më 12 shkurt 2008.Kështu ka vendosur gjykata britanike e ekstradimeve "City ofWestminster Magistrate" gjatë seancës së djeshme ku u shqyrtua kërkesa e radhës nga qeveria shqiptare për të ekstraduar Dino Cristodolou dhe Robin Arnold. Gjykatësi nuk ka pranuar kërkesën e avokatëve mbrojtës të për t‘i gjykuar ata të lirë me kusht. Fillimvitin e ardhshëm të dy të arrestuarit nga policia britanike për llogari të drejtësisë shqiptare do të mësojnë vendimin e gjykatës nëse do të ekstradohen për në Shqipëri apo jo. Avokatët e tyre janë duke përgatitur dy raporte rreth gjendjes së burgjeve shqiptare dhe procesit të gjykimit. Me anë të tyre ata kërkojnë t‘i argumentojnë gjykatës se ndaj Cristodolou dhe Arnold nuk do të zhvillohet një gjyq i drejtë. Cristodolou disa kohë më parë përmes një interviste nga burgu është shprehur se që në ditën e parë kur ai do të marrë vesh se ka për t‘u ekstraduar do të fillojë një greve urie. Sipas aktakuzës së Prokurorisë të Tiranës e ngritur pas marrjes së dëshmive të fëmijëve të abuzuar rezulton se Cristodolou dhe Arnold ishin ata të cilët në mënyrë brutale kishin abuzuar me fëmijët në jetimoren "Fëmijët e Tij". Për këtë krim akuzohet edhe skocezi David Brown i arrestuar 18 muaj mëParë, i cili po gjykohet në Gjykatën e Tiranës.


Akuzat


Janë dashur 17 muaj për prokurorët e Tiranës të zbardhin të gjithë mekanizmin e abuzimeve të ndodhura në fondacionin "Fëmijët e Tij". Tashmë që çështja i ka shkuar për gjykim gjykatësit Sokol Tona, organi i akuzës thotë se në qendër të abuzimeve ishin dy shtetasit anglezë, Robin Arnold dhe Dino Cristodulu, veprimet e të cilëve diheshin nga David Braun. Sipër aktakuzës, ngritur për ta, ata kanë kryer veprime të turpshme dhe monstruoze me fëmijët. Të miturit e abuzuar i kanë mbajtur të fshehta, për shkak të frikës se do përfundonin përsëri në rrugë. "Në periudhën qershor 2004 deri në tetor 2004, i pandehuri Dino Cristodulu ka fjetur në një dhomë me fëmijë të moshës 3-6 vjeç. Gjatë qëndrimit të tij në shtëpi, ai është sjellë në mënyrë brutale me të miturit, duke i rrahur e ndëshkuar me dënime mizore. Gjithashtu, i pandehuri ka kryer marrëdhënie homoseksuale me fëmijët e moshës nën 14vjeç. Po të njëjtat akuza janë ngritur edhe ndaj britanikut tjetër, Robin Arnold.


Prokuroria


"Në maj të vitit 2004, shtetasi anglez, Robin James Arnold, është njohur nëpërmjet adresës www.hischildren.co.uk me veprimtarinë e qendrës dhe me historinë e secilit nga fëmijët. Në historinë e dy fëmijëve L.K., dhe G.B., është përshkruar se ata janë abuzuar seksualisht. Kjo ka qenë nxitje për të pandehurin Robin Arnold, i cili nëpërmjet një shoqeje të të pandehurit John David Braun është paraqitur në qendër për të "ndihmuar" veprimtarinë e qendrës. Në deklarimet e fëmijëve dhe të personave të tjerë që janë pyetur konfirmohet se sapo ka ardhur në këtë qendër i pandehuri Robin Arnold ka shfaqur interesin për këta tëdy fëmijë. Kjo është shfaqur jo vetëm në shoqërimin që bënte me dy fëmijët, por edhe në shumat e mëdha që ka harxhuar për një kohë të shkurtër. Ai për një periudhë njëjavore ka harxhuar rreth 2 mijë paund (340 mijë lekë). Fëmija L.K., 12 vjeç, shpjegon se Robin i kishte blerë shumë rroba, ai gjithashtu shpjegon se Robin e lante dhe e prekte. L.K. dhe G.B., për veprimet që kanë kryer u kanë treguar shokëve të tyre K.K., E-T. Gjithashtu i ka thënë edhe të pandehurit David Braun se Robin kishte kryer marrëdhënie me të.


You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats