Tuesday, 11 March 2008

Burgosen vëllezërit Rrapushi pranar të shtëpive publike

Nga shtëpitë publike përfituan 220 mijë stërlina.Paratë dërgoheshin në Shqipëri

Kishin paguar 11 mijë paund reklamë në katër gazetat lokale

Nga gjykata “Southwark Crown Court”
Muhamed Veliu

Dy vëllezër shqiptarë që kishin përfituar 220 mijë paund nga shfrytëzimi dy shtëpive publike në Londër janë dënuar me 7 vjet burg në total nga gjykata “Southwark Crown Court”. Jetnor dhe Artan Rrapushi sëbashku me shtetasen lituaneze Juraite Pivoraite kanë pranuar akuzat për kontroll , shfrytëzim prostitucioni për qëllime fitimi, pastrim parash si dhe për përdorim të dokumentave të falcifikuara.Gjykatjsa Debra Taylor ka lexuar relativisht dënime të lehta për tre të akuzuarit duke përfituar nga pranimi fajit që në seancën e parë gjyqësore.

Dënimi

Jetnor Rrapushi 33 vjeç, që kishte fituar leje qëndrimi për gjithmonë në Angli, i cilësuar si “truri” ndërtimit të këtij biznesi fitimprurës, do të dënohej me 4 vite burg. I vëllai Artan Rrapushi 24 vjeç emigrant ilegal që prej 2004-trës u dënua me tre vite burg. Sipas aktakuzës ai ishte njeriu që merrej me sigurimin e shtëpive publike si dhe sjelljen e prostitutave. Policia e ka cilësuar atë si njeriun vendimarrës në këtë ativitet. Bashkëpuntorja e tyre lituaneze, Juraite Pivoraite 35 vjeçe,ish e dashura Jetnorit e cila ishte ortake në ngritjen dhe drejtimin e dy shtëpive publie do të dënohej me dy vjet burg. Ajo luante rrolin e “madamës” duke marrë paratë e negociaur çmimin me klientët, mes tyre në disa raste policë që po mblidhnin prova kundra tyre.Gjykatsja u shpreh se ata nuk kishin përdorur dhunë ndaj vajzave që punonin në shtëpitë e tyre publike, por nuk u vinte aspak keq të pasuroheshin nga puna e tyre.Ata kishin hapur këto shtëpi publike ku shfrytëzoheshin vajza që kontrolloheshin nga shqiptarë të tjerë duke paguar gjysmën e fitimit si qera për shtëpitë publike.

Përfitimi

Gjatë hetimit poilicia zbuloi se gjatë periudhës Shkurt-Tetor 2007 ata kishin shpenzuar 11 mijë stërlina duke vendosur reklama, për shtëpitë publike në katër gazeta lokale. Hetimi aktivitetit të tyre kriminal nisi pasi një vajzë e trafikuar kishte ikur nga tutori i saj dhe në polici tregoi se në disa raste çohej në shtëpitë publike të vëllezërve Rrapushi për të cilët policia angleze beson se janë nga qyteti Fierit.Më 17 Tetor 2007 operacioni i koduar “Salledo” arrestoi dy shqiptarët dhe lituanezen. Gjatë kontrollit të dy shtepive publike dhe një adrese ku jetonin shqiptarët në lagjen Wood Green u gjetën një pasaportë greke dhe një lituaneze me foton e Artan Rrapushit si dhe 1,760 paund. Po ashtu edhe një patentë lituaneze me foton e Jetnor Rrapushit, i cili që në momentin e arrestimit tha se gjithçka kishte të bënte me të dhe dy tjerët vëllai dhe lituanezja nuk kishin të bëbin fare me këtë aktivitet.Vëllezërit Rrapushi për mos tu kuptuar kishin hapur secili llogari bankare si shtetas lituanez nga të cilat tranferonin paratë në Shqipëri.“Transfetrat bankate si dhe identifikimi aseteve të përfituara nga prostotucioni janë në hetim e sipër për tu sekuestruar më pas” deklaroi prokurori David Dauros.Gjatë periudhës 11 javore të hetimit kur ata janë mbajtur nën survejimin policior në llogaritë bankare kishin qarkulluar 50 mijë stërlina.Kështu në llogarinë bankare të Jetnor Rrapushit u gjetën 17 mijë stërlina. Në atë të Artan Rrapushit 13 mijë stërlina po aq në llogarinë e Juraite Pivoraite.Sipas dëshmisë së disa prostititave që punonin në shtepitë pubile të shqiptarëve ata përfitonin afërsisht 10 mijë stërlina në javë.Policia angleze thotë se që nga dita e hapjes së shtëpivepublike ata kanë përfituar 220 mijë stërlina.Në përllogaritjen e parave të fituara nga ata ka shërbyer një ditar Juraite Pivoraite ku kishte shënuar numrin e klientëve dhe pagesat e bëra nga ata.

Hetimi

DI Gary Young hetusi këtij aktiviteti tha :“Ky operacion filloi pasi njëra nga viktimat gjeti kurajon të vinte tek ne dhe të tregonte historinë e saj. Këta tre idividë që u dënuan sot jetonin me para të fituara nga imoraliteti duke shfrytëzuar këto gra. Operacioni “Sellado” u ngrit për të shkatërruar strukturën kriminale të ndërtuar nga ata duke përfituar nga mizoria e këtyre grave”.Një dhënëse e Scotland Yard i tha gaztës “Shqip” se hetimi për sekuestrimin e aseteve të ndërtuara jashtë Anglisë si Shqipëri apo Lituani është një prioritet tani pas dënimit të tyre. Sipas statistikave policore në Londër operojnë 1 mijë shtëpi publike ilegale. Shumica prej tyre janë ndërtuar nga grupet kriminale shqiptare në bashkëpunim me grupet e tjera kriminale si lituaneze apo kineze.Në vitin 2005 katër vëllezërit Demarku dhe një bashkëpuntor i tyre u dënuan me 63 vite burg në total pasi kishin hapur tetë shtëpi publike, pranë aeroportit Heathrow duke fitruar mesatarisht dy milion paund në vit.You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats