Friday, 14 March 2008

Ministrja shqiptare e integrimit vizitë në Londër

Nga samiti “Të jetojmë sëbashku”
Muhamed Veliu

Me ftësë të “British Council” ministrja e integrimit zonja Majlinda Bregu ka marrë pjesë në samitin “Të jetojmë sëbashku”.
Gjatë këtij samiti dyditor në Londër me pjesmarrjen e shumë politikanëve të rëndësishëm nga e gjithë bota, zonja Bregu është takuar me presidentin Slloven Danilo Turk, Ish kreun e partisë laburiste angleze Lordin Kinnok si dhe minisrin e Europës në kabinetin e kryeministrit Broën zotin Xhim Mërfi.
Gjatë bashkëbisedimit ai u shpreh se Shqipëria ndodhet në një moment të mirë të prespektivës eurpiane të saj.
“Progresi Shqipërisë tha zoti Mërfi në raport me çështjen e integrimit po bëhet i prekshëm nga instancat e Brukselit dhe kancelaritë europiane, duke theksuar se mbështetja britanike nuk do të mungojë për Shqipërinë drejt proceseve integruese.
Ministrja Bregu në fjalimin e saj në këtë samit folli rreth rrolit të emigracionit shqiptarë në botë, rëndësisë së tij për Shqipërinë njëkohësisht për programet e Qeverisë shqiptare në lidhje me Brain Gain.
Ajo theksoi se emigrantët gjithmonë janë të nevojshëm për shumë vënde të botës por asnjëherë të mirseardhur.
Në lidhje me emigracionin shqiptarë zonja Bregu u shpreh se Shqiptarët që kanë emigruar në Europë janë atë që po afrojnë gjithnjë e më shumë Shqipërinë me Europën.
I ftuar në këtë samit ishte edhe ministri i punës dhe çështjeve sociale Koço Barka.
Ndërsa qeveria kosovare e kryenistrir Thaçi në këtë samit përfaqësohej nga ministri kulturës Rinisë dhe sporteve zoti Skënder Hyheni.
Në ministrinë e jashtëme britanike Foreign Office ministres shqiptare të integrimit ju rezervua një prite nga zoti Anthony Smith drejtor i drejtorisë së ballkanit ku u bisedua për gjëndjen në rajon, kryesisht Kosovën dhe hapat që po ndërrmer qeveria shqiptare në përmbushjen e kërkesave të Brukseslit pas firmosjes së MSA-së.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats