Saturday, 22 March 2008

Shfrytëzonte minorenen në Londër prangoset turori shqiptarë

Akuza të rënda ndaj Edmond Elezajt dhe bashkëpuntores polake Dorota Piechocka

Nga Londra
Muhamed Veliu

Një tjetër emigrant shqiptarë ka provuar ftohtësinë e prangave angleze për shfrytëzimin si prostitutë të një vajze 16 vjeçare në Londër.
Edmond Elezaj 35 vjeç në bashkëpunim me shtetasen polake Dorota Piechocka 23 vjeçe, shfrytëzonin për qëllime përfitimi si prostitutë minorenen e shpëtuar nga më pas nga policia.
Sipas informacioneve të para që dalin nga hetimi kësaj çështje mësohet se Elezaj e ka trafikuar vitimën nga një shtet lindor për në Angli.
Policia londineze që kreu arrestimet e shqiptarit dhe polakes, për arsye hetimi nuk bëjnë të ditur emrin e viktimës dhe origjinën e saj.
“Viktima 16 vjeçare me forcë ishte detyruar të shiste trupin e saj për llogari të shqiptarit, kundra dëshirës së saj. Ajo po mbahet në një vënd të sigurtë pasi ka pranuar të bashkëpunojë me drejtësinë britanike. Dëshmia e saj në procesin gjyqësor do të jetë vendimtare”. është shprehur një burim pranë Scotland Yard në lidhje më këtë çështje.
Po sipas të njëjtit burim mësohet se viktima kishte disa muaj që shftytëzohej nga dyshja Elezaj,Piechocka. Ata e dërgonin 16 vjeçaren në shtëpi të ndryshme publike në Londër.
Edmond Elezaj banonte në veri të kryeqytetit britanik në lagjën Insligton. Ndërdsa Dorota Piechocka do të prangosej në shtëpinë e saj në bashkinë mbretërore Westminster, në një apartament lluksoz.
Policia londineze ka ngritur ndaj tyre disa akuza ku më e rënda për trafik të një minoreneje për qëllimi prostitucini në Angli, akuzë për të cilën nëse ata do të gjenden fajtor sipas ligjit anglez dënohesh me 14 vite burg.
Mbi ta rëndojnë edhe akuzat për detyrim kundra dëshirës në përfsirjen në prostitucion të një të miture nën moshën 18 vjeçe, si dhe për burgim të rremë.
Në ballafiqimin e parë me këto akuza në gjykatën e krimeve “Southwark Crown Court “Dorota Piechocka me flokë bjonde dhe shumë e bukur ka shpërthyer së qari duke mos i pranuar akuzat. Ndërsa shqiptari Elezaj i ka pritur me qetësi akuzat duke mos rreguar fare.
Që të dy ata i kanë mohuar akuzat e ngritura nga prokuroria londineze.
Procesi gjyqësor ndaj tyre, që pritet të zgjasë shtatë ditë, është vendosur të zhvillohet më 14 Prill 2008.
Sipas një raporti hartuar nga ministria e brendëshme britanike Home Offie për gjëndjen e prostitucionit në Angli, rezulton se 70% e prostitutave në zonën SOHO ku ndodhet distrikti i dritave të kuqe kontrollohen nga shqiptarët.
Ndërohë disa kohë më parë drejtues nga skuadra e antiprostitucionit në Londër thanë se shumica e më se 1000 shtëpi publike ilegale në Londër janë të hapura nga shqiptarët.
Gjatë dhjetë viteve të fundit policia britanike në pothuajse në të gjitha qytetet e vëndit ka shkatërruar grupe kriminale shqiptare të përfshira në shfrytëzimine grave dhe vajzase si prostituta për qëllime përfitimi.
Numri shqiptarëve të dënuar nga drejtrësia britanike për prositucion i kalon të 45-stët. Në këtë top listë qëdrojnë shqiptarët Luan Plakiçi (Artur Kroni) 23 vjet burg pasuar nga Tasim Axhami, 21 vjet burg,Shaban Maka , Taulant Merdanaj,Agron Demarku ,Flamur Demarku me nga 18 vjet burg dhe Emiljan Beqiraj 16 vjet burg.
Pamvarshisht nga këto dënime të rënda të tjerë shqiptarë e kanë zënë vëndin e tyre të lënë bosh duke përfituar nga ky krim që në thelb ka shfrytëzimin e njeriut ose siç quhet ndryshte skllavëria moderne.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats