Monday, 10 March 2008

Shqiptarët Thank You Britani e MadheShqiptarët Thank You Britani e Madhe

Nga “Trafalgar Square” Londër
Muhamed Veliu

Si asnjëherë tjetër sheshi Trafalgar në qendër të Londrës, ka gumëzirë nga brohoritjet e shqiptarëve të cilët ishin mbledhur për të falenderuar popullin dhe Qeverinë Britanike për ndihmën e dhënë për Kosovën.
Të ardhur nga Irlanda, Skocia dhe qytete të tjera angleze me mijëra shqiptarë, duke valëvitur flamurin kombëtar shqiptarë dhe atë të Kosovës, kanë festuar shpalljen e pavarsisë së Kosovës.
Ky manifestim i organizuar nga shoqtat e emigrantëvë në Britani është hapur me një minut zi në kujtim të atyre që dhanë jëtën për pavarsinë e Kosovës mes tyre Idrit Cara, Liman Lekaj dhe Lutfi Musiqi të cilën lanë Anglinë për t’ju bashkuar UÇK-së.
Në pamundësi për të marrë pjesë në këtë miting madhështor në Londër, përmes një letre presidenti Kosovës Fatmir Sejdiu ka përshëndetur të pranishmit, ku në mënyrë të veçantë ka shprehur falenderimet më të zgjedhura për Britaninë e Madhe e cila ishte e para që hapi ambasadën e saj në Kosovë.
Po ashtu presidenti Sejdiu përkes kësaj letre është shprehur se së shpejti Kosova do të ketë ambasdën e saj në Londër.
Historiani Noel Malcolm i cili përmes librit të tij “Kosova një Histori e Shkurtës”, saktësoi të vërtetat historike për Kosovën, tejet i emociomnuar duke i dalë disa pika lot gjatë fjalës së tij përshëndetëse tha.
“Dita e shpalljes Kosovës shtet ishte dita më e lumtur e jetës time”.
Me ovacion dhe brohoritje është përcjëll përshëndetja e gazetares Melani McDonald që do të thoshte se në sheshin Trafalgar ç’do ditë mbildhen njerëz për ti kërkuar qeverisë Britanikë të bëj dicka për çështje të ndryshme, ndërsa shqiptarët janë mbledhur për ta falenderuar atë. Sipas saj kjo ndodh shumë radhë për mos të thënë asnjëherë.
Zef Mazi Ambasadori i Shqipërisë në Britaninë e Madhe e ka cilësuar pjesmarrjen e mijëra shqiptarë në këtë tubim falenderimi si një akt të lartë qytetarie e patriotizmi.
“Një zgjidhje është e drejtë tha ambasadori Mazi kur ajo është legjitime dhe zgjidhja është legjitime kur ajo shpreh dëshirën e një populli”.Kjo është ajo që ndodhi në Kosovë.
Në fund të manifestimit një grup përfaqësuesish të komunitetit shqiptarë dorëzuan në 10 Downing Street një çertifikatë mirnjohje për kryeministrin Gordon Brown.
Ky manifestim falenderimi u organizua nga të gjitha shoqatat e emigrantëve shqiptarë në Britaninë e Madhe.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats