Tuesday, 1 July 2008

Shqiptari tentoi vrasjen e rivalit anglez në dashuri

Gjykata angleze burg palimit Zamir Veselit. U kosniderua kërcënim për publikun.


Nga Londra
Muhamed Veliu


Xhelozia e krijuar nga ish i dashuri anglezes që bashkëjetonte, ka çuar një shqiptar drejt goditjes ndaj tij me thikë, krim për të cilin është denuar palimit afat burgimi.
Zamir Veseli përdori dhunë maksimale ndaj anglezit duke e goditur atë me thikë direkt në zemër, vetëm e vetëm për ta eleminuar fizikisht pasi ai i dërgonte SMS të dashurës.
Gjykata vendosi që ai të qëndroi në burg palimit pasi përbën rrezik për publikun.
Atij do ti duhet të kryejë 8 vite purg pastaj do ti ipet e drejta e daljes përpara një komisioni që do të vlerësojë nese ai vazhdon të përbëje rrezik për publikun apo jo.
Nëse vendimi komisionit do të jetë negative atherë atij do ti duhet të vazhdojë se qëndruari në burgjet e sigurisë së lartë përsëri.
Veseli 27 vjeç kishte dhjetë vjet që jetonte në Angli. Ai nuk pranoi ti nënshtrohej një kontrolli psikiatrik mjekësor për gjendjen shëndetësore. Në të tilla kushte pa një raport të hollësishëm gjykatësi e dënoi me bug palimit.
Xhelozia shqiptarit ka nisur kur ai është lidhur me një vajzë e cila kishte më parë të dashur Matthew Stables. Zamir Veseli ka thënë në gjykatë se kjo ishte një lidhje thjesht për sex asgjë më shumë.
Nuk ka patur të njëjtin mendim gjykatësi James O'Mahony që deklaroi se shqiptari ishte xheloz, priti momentin për ta goditur viktimën 29 vjeçar, në portin e Doverit pasi ndjente një urrejtje për të.
Gjatë procesit në gjykatën e krimeve “Canterbury Crown Court” në jug të Anglisë u mësua se viktima kishte patur lidhje dashurore me vajzën e quajtur Geraldine Agovi për katër vjet. Lidhja mes tyre do të përfundonte Qershorin e shkuar kur ajo do të lidhej me shqiptarin Veseli. Pamvarsisht se ajo ishte në lidhje me shqiptarin i dërgonte SMS me nostalgji ish të dashurit.
Në një rast Matthew Stables i ka teguar Veselit një prej këtyre SMS-ve duke e irritur shqiptarin në maksimum. Ai i është përgjigjur anglezit me kërcënim duke i thënë se do ta vriste sëbashku me nënën dhe fëmitë.
Ky kërcënim është neglizhuar nga anglezi. Por më 31 Qershor 2007 Zamir Veseli fillimisht i ka zënë pritë “rivalit” në dashuri duke e goditur me grusht dhe më pas goditur me thikë në zemër. Viktima për pak sa nuk ka vdekur. Ai është shpëtuar pas një ndërhyrje kirurgjikale në një spital londinez ku ju shpëtua jeta.
Gjatë procesit gjyqësor që zgjati një javë,Veseli ka mohuar akuzat e të plagosurit me qëllim. Juria do ta gjente atë jo fajtor për tentativë vrasje.


You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats