Wednesday, 10 September 2008

Angli- Shqiptari akuzohet per kompllot ne vrasjen kryeministrit e Gordon Broun

Krenar Lusha u ndalua me 26 Gusht ne zonen Derby ne very te Anglise

Nga Londra
Muhamed Veliu
Top-Channel

Policia angleze ka ngritur pese akuza për terrorizem, ndaj nje shqiptari që besohet të jetë pjesë e një grupi ekstremistësh që planifikonin vrasjen e kryeminisrit Britanik Gordon Broun.
Krenal Lusha ka dalë sot në mesditë përpara gjykatës londineze “City Of Westminster Magistrate Court” ku ju kanë komunikuar akuzat .
Sipas prokurorisë Angleze Lusha akuzohet se ka mbledhur apo rregjistruar informacione të cilat më pas do të përdoreshin për kryerjen e akteve terroriste.
Policia Manchesterit thotë se në shtëpinë e shqiptarit, që mësohet të jetë me origjinë nga Prizreni, është gjetur 4 kg lëndë kimike e tipit nitrat.
Shqiptari 29 vjecar, u arrestua nga skuadra e antiterrorist mesditën e 26 Gushtit në shtëpinë e tij në zonën Derby very të Anglisë.
Ai ishte i punësuar nga kompania “HL Plastika” në këtë qytet.
Menaxheret dhe punonjësit e kësaj kompanije e kanë përshkruar Krenar Lushën si një djale puntorë dhe shumë entuziast.
“Këto akuza janë shumë larg asaj që ne dunim rreth Krenarit. Ato kanë ardhur si një shok i vërtetë për ne” ëshhtë shprehur njëri prej menaxherevë të kësaj kompanije ku punonte shqiptari.
Krenar Lusha e con në pesë numrin e personave të arrestuar mbi të cilët rëndon akuza e përfshirjes në akte terroriste.
Muajin e shkuar katër britanikë me origjinë nga Pakistani u arrestuan po me të njëjtën akuzë.
Hetuesit e kësaj cështje thonë se konspiracioni për ekzekutimin e kryeministrit Gordon Braun u mësua pasi personat e arrestuar dhe tashmë të akuzur e kishin publikuar planin në internet.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

About Me

Veliupress


View My Stats