Saturday, 6 September 2008

Interpol Tirana ekstradon nga Londra Nuri Seferin

Nga Muhamed Veliu

Interpol Tirana kryen ekstradimin e radhes nga Londra.Nuri Seferi,eshte ekstraduar mbremjen e djeshme pasi i eshte refuzuar bllokimi ekstradimit.

Sipas Interpol Tiranes qe arriti te koordinoje me palen angleze kapjen dhe me pas ekstradimin, ky shtetas shqiptare qe fshihej ne Angli, eshte denuar nga gjykata e rrethit gjyqësor Kavajë me vendimin nr. 5, datë 08.01.1993, me 18 vjet burg, për kryerjen e veprës penale të "Vrasjes me dashje për motive të dobëta e kryer në bashkëpunim", parashikuar nga nenet 84, 13 dhe 118 të Kodit Penal (të vjetër).

Nuri Seferi kishte vrarë me thikë më 02 tetor të 1991, Hakik Xekën, në fshatin Luz i Vogël.

Sipas vendimit të gjykatës, vrasja ka ndodhur në bashkëpunim me vëllezërit e të dënuarit tij Fetah dhe Fatmir Seferi.

Seferi kishte arritur të largohej nga burgu pas trazirave të 1997-s.

Vetëm gjatë këtij viti, Interpol Tirana ka arritur të ekstradojë mbi 40 persona të dënuar për vepra të ndryshme penale dy prej tyre nga Anglia nderkohe qe jane ne proces ekstradimi 11 persona te tjete qe fshiheshin ne Britanine e Madhe.You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

About Me

Veliupress


View My Stats