Friday, 12 September 2008

“Ja provat qe implikojne shqiptarin ne terrorizem”

Krenar Lleshi dje përpara gjykatës. 5 akuza për terrorizëm. Ju gjetën në shtëpi 3 manual për ndërtim bombe dhe 4 kg nitrat.

Prokuroria britanike “Ja provat qe implikojne shqiptarin ne terrorizem”

Nga “City of Westminster Magistrate Court”
Muhamed Veliu
Top-Channel

Mësohen detajet e përfshirjes të një shqiptari në konspiracionin për të eleminuar fizikisht kryeministrin Gordon Brown.Gjatë senacës së parë gjyqësore në gjykatën “City of Westminster Magistrate Court” në ngarkim të Krenar Lushës prokurori cështjes i ka treguar gjykatës të gjitha provat e siguruara nga policia, që coi në ngritjen e pesë akuzave ndaj tij.

Gjatë kontrollit të shtëpisë, ku banonte 29 vjecari shqiptarë, me origjinë nga Prizreni, janë gjetur një libër manual për prodhim bombe, ndërsa dy manualë të tjerë në formë vidjo ju gjetën në komjuterin personal, përfshi katër kilogram nitrat.“Posedimi kësaj sasije nitrati na bën të besojmë se qëllimi final është përdorimi për një akt të mundshëm terrorist” thuhet në pikën e pestë të akt akuzës, duke lënë të kuptohet se nitrati do të përdorej për ndërtimin e një bombe.

Këto prova kanë qënë mëse të mjaftushme, për prokuroret në ngritjen e akuzave.Zoti Lusha është marrë në pyetje për 15 ditë nga agjentët e anti-terrorit, ndërkohë që paralelisht është zhviluar kontrolli i imtësishëm i mbanesës në qytetin Derbi në veri të Angli.Mbeten ende enigmë lidhjet e krijuara mes tij dhe katër të arrestuarve të tjerë të cilët janë akuzuar me akuza të ndryshme si pjestarë të një konspiracini në eleminimin e kryeministrit Gordon Broun.

Seanca e ardhëshme gjyqësore për Krenar Lushën të dhe katër të akuzuarit e tjerë do të zhvillohet me 17 Shtator.Kjo ngjarje ka gjetur jehonë në të gjitha mediat britanike dhe ato botërore, ndërkohë është pritur me shumë indinjatë dhe zemërin nga komuniteti shqiptarë në Britaninë e Madhe.Megjithatë Krenar Lusha për momentin është vetëm i akuzuar ndërkohë do të jetë gjykata ajo që do të thotë fjalën e saj nëse akuzat e ngritura janë bindëse për ta gjetur atë fajtor.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

About Me

Veliupress


View My Stats