Sunday, 30 November 2008

Gazeta Shekulli kjo hajdute ordinere e medias shqiptare

Nga Muhamed Veliu

Tashme eshte bere e modes qe gazetaret e gazetes Shekulli, te vjedhin punen e kolegeve te tyre nga mediat e tjera ne Shqiperi.
Pasi kane vjedhur para disa kohesh nje shkrim nga revista “Jeta”, apo komente nga blogjet e shumta qe botohen ne rubriken “Letra ne Redaksi” dje gazetari Flamur Vezaj qe mbulon kroniken ne kete gazate boton nje artikull te vjedhur nga blogu im www.veliupress.blogspot.com.
Fillimisht ky artikull eshte botuar dy jave me pare, ne gazeten “Shqip” per te cilen shkruaj ekskluzivisht si korrespondent i Anglise, nderkohe Vezaj ja servir lexuesit nje material ekskluziv.
Zoti Velaj si nje hajdut ordiner pa u lodhur fare shkruan vetem kater paragrafet hyres te lajmit, ndersa pjesa tjeter eshte nje copy&paste e lajmit tim qe ka te bej me procesin gjyqesor qe ka nisur ne Londer per ekstradimin e Ilir Kumbaros.
Ky stil pune qe kane adoptuar koleget e gazetes Shekulli tregon qarte krizen qe po kalon kjo media e shkruar.
Mbi te gjitha eshte tregusi i qarte i perendimit te lavdise qe kjo gazette kishte dikur kur drejtohej nga Alfred Peza apo Robert Rakipllari.
Shqetesimit tim per kete akt te ulet kryeredaktori Enen Janina ju pergjigj me fjalet.
“Do te flas me gazetarin Vezaj dhe te kthej pergjigje neser”.
Kane kaluar me shume se 24 ore dhe asnje pergjigje.
Thjesht kisha nje pyetje per koleget e Shekullit (nese mund te quhen te tille) se kur do ti japin fund vjedhjeve te lajmevet nga gazetaret e tjere?
Kete ngjarje sikurse vjedhjen konstante te lajmeve te mija qe raportohen ne Top-Channel, te cilat te nesermen i gjen ne gazetat e perditeshme, e kam perjetuar njesoj sikur dikushi me ka vjedhur portofolin.
Eshte e turpshme qe ne vitin 2008 ende ne Shqiperi nuk ka marre fund epoka e te tille gazetareve qe me plot gojen mund ti quaj hajdut, madje ordinere.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

About Me

Veliupress


View My Stats