Monday, 17 November 2008

Prangoset ne Portsmouth vrasesi trefishte beratas

Arrestohet në Portsmouth ish-polici i Beratit, i cili në vitin 1997 ekzekutoi në qendër të qytezës së Poliçanit tre persona. Albert Shima është në prangosur nga policia angleze. Të njoftuar nga kolegët londinezë, oficerët e INTERPOL Tiranës kanë përgatitur me urgjencë dosjen dhe kërkesën për ekstradimin e Shimës. Vrasjen e Kastriot Azizajt, Arjan Shmillit dhe Gëzim Zaimit, ish-polici Shima do e "paguante" me gjakun e të vëllait, Artimon Shima. Ky i fundit u vra të njëjtën ditë nga familjarët e tre viktimave të para të cilët shkuan për t'u hakmarrë.

Ngjarja

Ish-oficeri i policisë së Beratit ishte nisur për të shpërndarë ftesat e dasmës së tij në Poliçan, 13 korrikun e vitit 2007. Aty, ai është parë nga Kastriot Azizaj, Arjan Shmilli dhe Gëzim Zaimi, dy prej të cilëve i kishte shoqëruar në polici gjatë kohës që shërbente në Komisariatin e Policisë së Beratit. Duke pretenduar se i kishte keqtrajtuar dhe rrahur gjatë shoqërimit, tre poliçansit i janë sulur Shimës për ta goditur. Ish-polici, duke e parë pisk ka nxjerrë pistoletën. Në debat e sipër ka qëlluar nga tri herë mbi secilin prej tyre, duke i lënë të vdekur në vend. Shima është kthyer menjëherë në shtëpinë e tij në lagjen "30- vjetori", ku u ka treguar familjarëve për ngjarjen. Ka marrë dy motrat e tij më të vogla dhe është larguar nga banesa. Pas largimit të tij, në shtëpi kanë mbetur prindërit e vet, Sulltana e Kamber Shima, motra Elvira dhe vëllai Artimon Shima.

Hakmarrja

Rreth 20 minuta pas largimit, afër shtëpisë janë afruar tre persona me një autoveturë "Benz" me ngjyrë të murrme. Dy prej tyre kanë qëndruar në një distancë jo të largët nga shtëpia dhe njëri prej tyre i është afruar shtëpisë, duke thirrur Albert Shimën. Sulltana i është përgjigjur se ai nuk ndodhej. Ndërkohë, Artimoni duke mos dëgjuar prindërit e tij, të cilët e kanë ndaluar të dilte, ka dalë në rrugë. Pasi janë grindur dhe kanë shkëmbyer sharje, Artimoni është shkëputur dhe është kthyer për të hyrë në shtëpinë e tij, por pasi ka bërë disa hapa është goditur me armë zjarri në pjesën e pasme të shpinës dhe është rrëzuar përtokë. Te nesërmen është kryer varrimi i viktimës dhe disa orë pas varrimit, shtëpia e viktimës është rrethuar dhe kërcënuar nga një numër i madh njerëzish të maskuar. Pjesëtarët e familjes Shima kanë mundur të largohen tek fqinji i tyre dhe më pas janë larguar jashtë qytetit të Beratit, të shoqëruar nga punonjësit e policisë.


You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

About Me

Veliupress


View My Stats