Sunday, 9 November 2008

Trafikuan minoren, burgosen dy tutorët shqiptarë

14 vite burg në total Valmir Gjetjas dhe Martin Docit

Nga Muhamed Veliu

Një organizatë kriminale e përbërë nga tutorë cek, turq dhe shqiptarë, të cilët trafikuan dhe shfrytëzuan për prostitucion një minorene 16 vjecare janë dënuar nga një gjykatë londineze me 50 vite burg në total.
Dy shqiptarët Valmir Gjetja dhe Martin Doci ishin pjesë aktvive e këtij grupi kriminal që kontrollonte disa vajza të trafikuara në Londër dhe qytezën Luton.
Valmir Gjetja është dënuar me tre vite burg ndërsa Martin Doci me 11 vite burg.
16 vjecarja ju ble trafikantëve Cek nga Martin Doci.
Me ndihmën e dy shtetasve turq Doci do ta shfrytëzonte atë në shtëpitë publike që konrolloheshin prej tyre.
Cekja e cila denoncoi trafikantët dhe shfrytëzuesit e saj shqiptarë gjatë dëshmisë së saj në gjykatë tha se ata e kishin shfrytëzuar në disa qytete të Anglisë.
Gjatë kohës kur ajo shfrytëzohej nga Valmir Gjetja është rrahur sistematikisht madje është kërcënuar me anë të një pistolete që mbahej nga ai.
Ndërkohë mbrëmjen e djeshme (8 Nentor 2008) “Serious Organised Crime Agency” në bashkëpunim me policinë e Mancesterit kanë prangosur pesë shqiptarë të përfshirë në trafikun e vajzave shqiptare dhe lindore për prostitucion.
Sipas policise ky grup kriminal drejtohej nga vëllezërit Lavdrim dhe Xhevdet Cikaj.
Ata do të dalin përpara gjykatës së Manchesterit me 14 Nëntor seancë në të cilën prokuroria, do të bëjë publike provat që implikojnë të pestët në këtë trafik.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

About Me

Veliupress


View My Stats