Sunday, 15 March 2009

Ilir Meta viziton Londrën

Nga Muhamed Veliu

Lideri LSI-së Ilir Meta po zhvillon një vizitë disa ditore në Londër.
Gjatë ditës së sotëme Meta është pritur nga ministria për Europës Zonja Karoline Flint.
Ata kanë biseduar rreth situtës parazgjedhore në Shqipëri.
Ilir Meta i ka përsëritur zonjës Flint, ankesat e LSI-së për mënyrën se si Partia Demokratike dhe ajo Socialiste hartuan “Kodin Zgjedhor”.
Një zëdhënës i Foreign Office i deklaroi Top-Channel në përfundim të takimit se zonja Flint në emër të Qeverisë Britanike, i tha zotit Meta se zgjedhjet e 28 Qershorit do të jenë një test, i mirë për politikanët shqiptarë, të cilëve u kërkohet të zhvillojnë zgjedhje të rregullta sipas standarteve.
Po ashtu Meta është takuar në ambientet e 10 Downing Street me me Stewart Woods- Keshilltar per Politiken e Jashtme i Kryeministrit Gordon Brown.
Zoti Meta i ka vijuar takimet me Michael Gapes- Kryetar i Komitetit per Marredheniet me Jashte i Parlamentit Britanik.
Në London School of Economics Ilir Meta, ka mbajtur një refarat për rrugën e Integrimit të Ballakanit perëndimor në Bashkimin Europian.
Të pranishmit shumica studentë shqiptarë në këtë shkollë prestigjoze, i kanë drejtuar pyetje liderit të LSI në lidhje me zgjedhjet e ardhëshme, mundësinë e tyre për tu ingranuar në politikë dhe zvillimet të rajon.
I pyetur se sa kofident është ai, që në Shqipëri do të ketë zgjedhje të lira, Meta ka dhënë këtë përgjigje:
“S’jam apak kofident se do të kemi zgjedhje të lira, pasi kodi zgjedhor nuk përmbush standartet europiane. Që tani kanë filluar problemet me infrastrukturën zgjedhore, sic e kërkon kodi. Zgjedhjet padyshim nuk do të kenë standarte të njëjta me ato në Danimarkë, por do të pranohen nga faktori ndërkombëtar”
Edhe njëherë tjetër nga Londra Meta ka përsëritur deklaratën e tij se nëse LSI nuk do të fitojë 35 vënde në parlament atherë ai do të rishikojë pozicionin si lider i kësaj force politike.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats