Saturday, 28 March 2009

Qato shënon fitoren e 14 radhazi

Nga Londra
Muhamed Veliu

Nën brohoritjet dhe entuziazmin e jashtëzakonshëm të krijuar nga emigrantët shqiptarë në Londër, Kreshnin Qato ka fituar ndjeshjen e 14 radhazi në ringun profesionist.
Përballë Qatos në këtë duel, të zhvilluar mbrëmë në High Street Kensington ishte boksieri nga Letonia Juris Boreiko.
Doreza kuq-e zi ka hyrë në ring nën ovacionet e dy mijë mbështetësve të ti, i mbuluar nga flamuri kombëtar shqiptarë dhe a i Kosovës.
Qato ka fituar me pikë 68-66 këtë ndeshje relativisht të vështirë, pasi kundërshtari ka treguar aftësi teknike duke përballuar sulimin e vazhdushëm të boksierit shqiptarë.
Kreshnik Qato që mban titullin e kampionit të botës për federatën WBF, që në raundin er parë është hedhur totalisht në sulm por kundërshtari Boreiko është mbrojtur me kujdesur duke u kunderpërgjigjiur shpeshherë me kundra sulm.
Dueli ishte i ballancuar për të dy boksierët që kanë dhuruar emocion tek të pranismit.
Eksperienca e Qatos, goditjet taktike tejet luftarake i kanë siguruar atij fitoren, e 14-ta radhasi në tre vitet e fundit.
“Për mua natyrisht që kjo fitore ka rëndësi. Ja dedikoj të gjithë mbështetësve të mi të cilët krijuan një atmosferë të njëjtë me atë kur u shpalla kampion botë në Tiranë” ka deklaruar Qato menjëherë pas daljes nga ringu.

You aren’t permitted to publish any material text of photo from this blogg. Any publication will be treated as breach of copyright.
© Veliupress copyright 2007

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats