Sunday, 23 August 2009

Rupert Murdoch mbyll një gazetë në Londër

Nga Londra
Muhamed Veliu

Kriza ekonomike detyron manjatin e medias botërore, Rupert Murdoch të mbyllë një gazetë në Londër e cila ipet falas gjatë mbrëmjes.“Thelondonpaper” quhet gazeta e cila pas tre vjet ekzistence nuk mundi ti shpëtojë mbylljes pasi vitin e shkuar shënoi një humje prej 12,9 miljon paund.
“News International” dega londineze e kompanisë “News Corporation” pronë e Murdoch anoncoi mbylljen, pasi kjo gazetë për të tretin vit radhazi dilte me humbje.
Me stafin prej 60 vetësh të kësaj gazete kanë nisur konsultimet për nderprerjen e kontratave.
Disa muaj më parë 65 pesë gazetarëve nga gazetat The Sun, Times, Sunday Times dhe News of the World, pjesë e grupit mediatit të Mudock në Londër, lanë vëndet e tyre të, punës pas një reforme me shkurtime.
Këto shkurtime përfshi mbylljen e “Thelondonpaper” vinë pas një deklarate të Murdoch disa kohë më parë, në të cilën ai thoshte se gazetat e tij në Angli duhet të përqëndorehen në faqet online të cilat në një të ardhëme të afërt do të jenë me pagesë.
Analistët e medias parashikojnë mbylljen edhe të disa gazetave të tjera në Britani pasi nuk po mund ta përballojnë recesionin në vend, i cili ka shkaktuar rënien drastike të reklamave.
Keqardhje për mbylljen e “Thelondonpaper” ka shprehur edhe kryebashkiaku i Londrës Boris Xhonson i cili tha se “Thelondonpaper” u shnderrua në pjesë të jetës së përditëshme të shumë njërëzë gjatë këtyre tre vjetëve. Ai ka uruar të gjithë stafin që punuan në këtë gazetë duke theksuar se ata dhanë një kontribut për Londrën.

About Me

Veliupress


View My Stats