Thursday, 29 October 2009

Londer-Gjobitet punëdhënësi shqiptarit të aksidentuar për vdekje

Londer-Gjobitet punëdhënësi shqiptarit të aksidentuar për vdekje

Nga Londra
Muhamed Veliu

Një punëdhënës britanik është dënuar me 13,300 sterlina gjobë për thyerjen e rregullave të sigurisë në punë që çuan në aksidentimin fatal të një emigrant shqiptarë në Londër.
Ajet Krasniqi 24 vjeç humbi jetën tek sa ai po punonte brenda një ndërtesa nga e cila u shkëput një copë hekuri duke e goditur në kokë.
Shqiptari ndërroi jetë me të mbërritur në spital.
Punëdhënësi britanik Leonard Gibson për ti shpëtuar burgosjes që në seancën e parë gjyqësore pranoi fajësinë për shkelje të rregullave të sigurimit në punë.
Gjykata e dënoi atë me 13,300 stërlina gjobë për shkelje të aktit të sigurisë në punë.
Inspektori Nicola Surrey tha se ky incident tragjik mund të eviotohej nëse punëdhënësi paraprakisht kishte marrë masat e eliminimit nga c’do rrezik i mundëshëm në objektin ku punonte viktima me katër punetor të tjerë.
Shumë emigrant shqiptarë të pa legalizuar në Britanin e Madhe për të mbijetuar detyrohen të kryejnë punë nga më të rëndat dhe me rreziqe në sektorin e ndërtimit.

© Veliupress copyright 2009

About Me

Veliupress


View My Stats