Sunday, 22 November 2009

Angli, burg meshkujve qe frekuentojne prostitutat

Angli, burg meshkujve qe frekuentojne prostitutat

Nga Londra
Muhamed Veliu

Britania e Madhe ashperson luften kunder prostitucionit. Kesaj here jo duke prodhuar ndonje ligj te ri me denime te larta ndaj tutoreve, por per konsumatoret e tregtise se mishit te bardhe.

Parlamenti Britanik ka aprovuar ditet e fundit nje nen shtese ne ligjin ekzistues, ku thuhet se ata meshkuj qe kapen duke kryer marredhenie seksuale me vajza te trafikuara perben veper penale.

Masa e denimit parashikon burg, 1,000 mije sterlina gjobe, perfshi edhe futjen perjetesisht te emrit ne regjistrin e personave me precedente penal.

Ruth Blising nga organizata “Poppy Project” qe merret me vajzat e trafikuara thote se ky ligj do te ndeshkoje meshkujt qe mbajne gjalle kete biznes.

“Tani ata do te denohen, si pasoje kerkesa per vajza do te ulet dhe kjo do te coje ne pakesimin e atyre vajzave apo grave te trafikuara per qellime prostitucioni”, thekson zonja Blising.

Nje studim i fundit i Kolegjit Imperial ne Londer sjell fakte tronditese rreth prostitucionit ne Britanine e Madhe ku nje nga dhjete meshkuj te pyetur ka pranuar se ka shkuar me nje prostitute.

48 perqind e anglezeve qe paguajne per marredhenie seksuale, ose jane te martuar ose kane te dashura.

Ne dhjete vitet e fundit ne Britanine e Madhe grupet kriminale shqiptare me sukes kontrollojne nje pjese te konsiderushme te trafikut dhe shfrytezimit te vajzave per qellime prostitucioni.

Si te denuar per vepren penale te shfrytezimit te prostitucinit ne burgjet angleze vuajne denime te ndryshme 52 shqiptare me nje total denimesh prej 504 vite burg.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats