Monday, 16 November 2009

Britani, denohet grupi kriminal shqiptaro-polak

Nga Londra
Muhamed Veliu

Nje grup kriminal shqiptaro-polak, i perfshire ne trafikun e njerzve nga Franca per ne Britanine e Madhe eshte denuar me 20 vite burg ne total.

Shkaterrimi aktivitetit te tyre kriminal u krye nga Agjencia Britanike e Krimit te Organizuar "SOCA" e cila nepermjet operacionit te koduar “Monocoli” arrestoi kater shqiptare dhe kater polake.

Ky grup kriminal drejtohej nga Nexhat Hafuzi i cili u denua me pese vite burg.

Nga procesi gjyqesor u mesua se 26 vjecari Hafuzi, ishte arrestuar me pare ne Korrik 2008 dhe kishte vuajtur 10 muaj burg ne France per trafikik njerezish drejt Anglise.

Ai bashkepunonte ngushte me shtetasen polake Joana Kubisnka e cila kryente sigurimin e pasaportave te rregullta polake te cilave u nderroheshin fotografine.

Kubinska e cila eshte denuar me kater vite burg po ashtu kryente rekrutimin e shofereve polake te cilet transportonin shqiptaret.

Sebashku me Hafuzin dhe Kubisken jane denuar edhe tre shtetas te tjere polake qe kryenin rrolin e shoferit.

Nuk i kane shpetuar burgosjes edhe Kujdesi Peposhi, Fadil Qenani dhe Refail Hoxha te cilet u kapen ne momentit kur po tentonin te futeshin ne Angli nga shoferet polake.

Ata u denuan per posedim te pasaportave polake te falcifikuara dhe tentative per te hyre ilegalisht ne Britanine e Madhe.

Nga procesi gjyqesor u mesua se ky grup kriminal kerkote 5 mije deri ne 6 mije sterlina per person per ti kaluar ne Angli.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats