Thursday, 12 November 2009

Mirela Bogdani kandidate per deputete ne Britanine e Madhe

Perzgjedhja nga partia konservatore britanike

Nga Londra
Muhamed Veliu

Per here te pare ne historine e parlamentit te Britanise se Madhe nje shqiptare shpallet kandidate per tu zgjedhur antare e ketij parlamenti.
Mirela Bogdani eshte shpallur kandidate per deputete ne zgjedhjet parlamentare qe do zhvillohen vitin e ardhshem.

Bogdani kandidon nga Partia Konservatore Britanike, anetare e se ciles ajo eshte prej 6 vjetesh.
Seleksionimi i kandidateve per deputete ne Britaninw e Madhe nga te gjitha partite politike, eshte nje proces i gjate dhe i veshtire qe fillon 3 vjet perpara zgjedhjeve dhe kalon neper shume faza.
Pas aplikimit dhe kalimit te dy fazave te para Mirela Bogdani u seleksionua mes 5,000 aplikante per tu testuar nga PAB (Parliamentary Assesment Board) Komisioni Parlamentar i Vleresimit ne nje testim me 5 provime, te cilin e kaloi me sukses.
Aprovimi i kandidatures se saj u krye nga nje komision i perbere nga parlamentare dhe zyrtare te larte te partise konservatore, te cilet e vendosen ate ne listen kombetare te kandidateve per deputete te Britanise se Madhe.
Ajo eshte caktuar te kandidoje ne Wales.
E pyetur nga Top-Channel si e perjetoi lajmin e pranimit si kandidate per deputete, ajo tha:
"Nuk e prisja qe do fitoja pasi testimi ishte shume i veshtire. Ndihem e lumtur sepse eshte kurorezim i viteve te tera angazhimi ne politike. Ky eshte nje tjeter tregues qe sa vleresohet meritokracia, aftesite dhe kontributet ne vendet me demokraci te konsoliduar dhe sa pak ose aspak kjo ndodh ne Shqiperi".
Ky eshte kandidimi i dyte i Bogdanit ne Angli pas perfsirjes se saj ne garen per zgjedhjet e Parlamentit Europian te ketij viti, ku nuk mundi te arrije ne finish.
Mirela Bogdani vitin e shkuar perfudoi studimet pas universitare ne Universitetin e Oxfordit per shkenca politike, e fokusuar ne politikat e BE.
Gjithashtu ajo eshte autore e tre librave per mardheniet e Shqiperise me Bashkimin Europian.
Rasti i Mirela Bogdanit eshte i pari i nje shqiptareje, jo e lindur ne nje vend perendimor, qe arrin brenda pak vitesh maja te larta ne politiken britanike, deri ne kandidim ne zgjedhje parlamentare te ketij vendi dhe e perzgjedhur nga nje parti prestigjoze sic eshte Partia Konservatore Britanike.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats