Saturday, 12 December 2009

Angli-Medalje mbretërore kadetit shqiptarë

Nga Londra
Muhamed Veliu

Një kadet shqiptarë përfundon me rezultate të shkëlqyera shkollimin në “Akademinë Mbretërore Ushtarake Sandhurst” në Britaninë e Madhe.
Bleard Vucaj ishte njëri prej dhjetë studentëve të huaj nga 260 kadetë të diplomuar ketë vit nga kjo akademi me traditë 300 vjeçare.
Momentin e dorëzimit të medaljes “Hodgson's Horse Merit Aë ard” , për nder të origjinë s së kadetit Vucaj është ngritur flamuri kombëtar shqiptarë .
Kjo medalje e lartë i jepet studentit/kadetit të huaj që ka demonstruar performancë të lartë dhe për merita te veçanta.
Në emër te mbretëreshës Elisabeta II ceremoninë e përshëndeti zëvendësshefi i shtabit të
përgjithshëm të Ushtrisë të Mbretë risë së Bashkuar, Gjenerali Sir Nikolas Hjuten, i cili edhe
zyrtarizoj diplomimin e kadetë ve dhe nisjen e paradë s ushtarake që njihet si parada mbretë reshë s.
Kadeti Bleard Vucaj i tha Top-Channel se pjesëmarrja në kë të paradë e bë ri atë të ndjehej krenar pasi ceremonia është madhështore dhe se është parada e mbretëreshës.
“Thjesht të jesh pjesë e kë saj parade të krijohet një ndjesi e mirë mbi të gjitha të bë n të ndjehesh krenar. Sadisfaksioni është akoma më i madh kur ty të ipet edhe një medalje” u shpreh ai.
Ambasadori i Shqipërië në Mbretërinë e Bashkuar Zef .Mazi, në urimin e tij zyrtar tha se, performanca dhe rezultatet e kadetit Vucaj janë një nder pë r vendin tonë , për familjen e tij dhe në radhe të parë pë r vetë kadetin. Ajo flet pë r vlerat e brezit të ri të Shqipërisë , të vlerësuara në kë të nivel nga ndoshta akademia më prestigjioze ushtarake botërore.
Sipas atasheut ushtarak të Shqipërisë në Britaninë e Madhe Qemal Shkurti, objektivi i kësaj akademie është forcimi i atributeve të intelektit dhe karakterit, të cilët, të kombinuar me zhvillimin e kompetencë s profesionale, pajisin oficerë t me atë nivel të lartë përgjegjësie për drejtim që në emërimin e tyre të parë .

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats