Monday, 28 December 2009

Britani, prifti ne mbrojtje te Christodoulou

Nga Londra
Muhamed Veliu

Nje prift katolik ne Angli, i cili ishte prezent ne seancen e fundit gjyqesore te dy britanikeve te akuzuar per ngacmime seksuale te femijeve ne nje jetimore ne Tirane, ka hedhur akuza te renda ndaj drejtesise shqiptare.

Prifti i quajtuar Rev Bernard Cocker, ne nje interviste per gazeten "Lancashire Telegraph", e quan misionin e shkuarjes ne Shqiperi si te deshtuar pasi miku i tij Dino Christodoulou tashme e ka te paevitueshem denimin me burg.

Duke u mbeshtetur edhe nga "Amnesty International", Rev Cocker gjate intervistes eshte shprehur se i frikesohet faktit se drejtesia shqiptare nuk eshte transparente dhe se kushtet e burgjeve ne Shqiperi s’jane aspak humane.

Sipas tij Dino Christodoulout i jane kerkuar 1 mije sterlina per te fituar lirine gje te cilen ai e ka refuzuar.

Duke vijuar rrefimin mbrojtes per Christodouloun ne gazeten Lancashire Telegraph Rev Cocker ka deklaruar se ne Shqiperi nuk ka drejtesi dhe se kristiani i devotshem, Christodoulou eshte gjetur fajtor indirekt.

Per priftin Rev Cocker provat e paraqitura ne gjykaten shqiptare kurresesi nuk mund te merreshin per baze nga nje gjykate britanike nese gjyqi do te zhvillohej ne Angli.

Rev Cocker duke perfunduar rrefimin e tij ka deklaruar se ai ka zbuluar qe ne Shqiperi qarkullon nje kenge me titull “Te varet Dino”.

Javen e shkuar prokurorja Erida Lamka ne perfundim te paraqitjes se konkluzioneve perfundimtare i kerkoi gjykates deklarimin “fajtor” te te pandehurve dhe denimin me 22 vjet burg per Dino Kristodoulou dhe 17 vjet per Robin Arnold.

Burimi: Gazeta Lancashire Telegraphhttp://www.lancashiretelegraph.co.uk/news/blackburndarwenhyndburnribble/4821735.Priest_gives_evidence_in_Blackburn_man_s_Albanian_orphans_abuse_trial/

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats