Thursday, 17 December 2009

Gjykata e lartë frenon grevën e British Airways

Nga Londra
Muhamed Veliu

Një gjykatës britanik në gjykatën e lartë e ka cilësuar si të paligjshme, grevë n 12 ditore të deklaruar disa ditë më parë nga stuardesët e kompanisë British Airways.
Ky vendim ka shpëtuar kryerjen e pushimeve për festat e Krishtlindjeve dhe fundvitit të më shumë se një 1 milion britanikë ve.
Nëse greva do të niste atëherë do të prekeshin edhe mijëra emigrantë shqiptarë që kanë rezervuar biletat për të udhëtuar drejt Tiranë s dhe Prishtinës për të festuar festat e fundvitit.
Kompania British Airways e çoi vendimin pë r nisjen e grevës për interpretim ligjshmërie, në gjykatë n e lartë duke e cilësuar atë të padrejtë dhe aspak të bazuar në ligj.
Sindikata e stuardeseve e ka cilësuar vendimin si një ditë e turpshme për demokracinë .
Vendimi i gjykatë sit britanik, pezullon përkohësisht të drejtë n për zhvillimin e kë saj greve që do të niste më 22 Dhjetor deri 2 janar 2010 .
Burime nga sindikata e stuardesëve i thanë gazetë s londineze Evening Standard se ata po shikojnë të tjera mundë si për nisjen e grevë s fillim fitin e ardhshëm.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats