Thursday, 17 December 2009

Shqipëria e hapur për të bërë biznes.

Nga Londra
Muhamed Veliu

Shqipëria e hapur për të bërë biznes.
Kjo ishte tema e një forumi biznesi organizuar nga Ambasada shqiptare në Londër,Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë shqiptare, së bashku me Dhomën e Tregtisë Shqiptaro-Britanike, në bashkëpunim me Dhomë n e Tregtisë dhe Industrisë britanike.

Që limi i kë tij forumi është në vazhdën e përpjekjeve të ambasadës shqiptare në Britaninë e Madhe për shtimin e prezencës së bizneseve britanike në Shqipëri.
Duke cituar fillimisht atë që thuhej në një reportazh të BBC-se, disa ditë më parë për Shqipërinë , ambasadori Zerf Mazi të pranishmëve në forum, u tha se rritja ekonomike e Shqipërisë më e larta në Europë është një prej motiveve të shumta, për ne për ti thënë bizneseve britanike se jemi gati të presim partner seriozë për të investuar në vendin tonë .
Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Nikolin Jaka tha se për ç’do biznesmen apo kompani të huaj që kërkon të investojë pikë spari një vë nd të rë ndë sishë m zë imazhi atij vendi ku shkohet për të investuar .
“Ne jemi këtu në Londër për ti treguar investitorëve britanik se në Shqipëri ata do të gjejnë një klimë të duhur për të bërë biznes mbi të gjitha partner lokal me eksperiencë dhe ekspertizë n e duhur në shumë fusha biznesi” theksoi zoti Jaka.”
Piter Bishop zëvendës shef ekzekutiv i Dhomës se Tregtisë dhe Industrisë britanike gjatë një takimi me zotin Jaka tha se nga informacionet që ai kishte e shikonte Shqipërinë si një vend ku prezenca e investimeve britanike sidomos në industri duhet të jetë akoma më e madhe.
Zoti Bishop u shpreh se gjatë vitit të ardhshëm të dy dhomat e tregtisë do të në neshkuajnë një program afatgjatë bashkëpuni duke krijuar forume respektive për bizneset.
“Pres me kënaqësi vizitë n time në Tiranë pas ftesë s së marrë nga zoti Nikolin Jaka” tha zoti Bishop.
Krahas biznesmenë ve britanik në kë t forum morë n pjesë edhe 20 biznesmenë shqiptarë të ardhur nga Tirana të cilët përfaqësonin biznese të ndryshme.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats