Friday, 19 February 2010

Britani, 32 vite burg shqiptareve per vrasje

Nga Londra
Muhamed Veliu

Dy emigrante shqiptare te perfshire ne nje vrasje e cila u urdherua nga nje milioner grek ne Londer, jane denuar me 32 vite burg ne total.

Gjykata qendrore e krimeve “Old Bailey” denoi me 17 vite burg Ylli Xhelon, ndersa Robert Baxhine me 15 vite burg.

“Jam i sigurt se pa ndihmen tuaj kjo vrasje nuk kishte per ndodhur” ka thene gjykartesi Jeremy Roberts gjate deklarimit te mases se denimit.

Te dy emigrantet shqiptare te perfshire ne kete vrasje u gjeten fajtor nga juria per vrasjen e Charles Christodoulides ne vitin 2000.

Menjehere pas vrasjes te urdheruar nga milioneri grek Thanos Papalexis, Xhelo dhe Baxhia u rikthyen ne Shqiperi per t'u futur perseri ilegalisht ne Angli ne vitin 2008.

Milioneri grek Thanos Papalexis eshte denuar disa muaj me pare me 20 vite burg si urdherues i vrasjes.

Motivi vrasjes se Christodoulides kishte te bente me ndetimin e nje blloku apartamentesh me vlere 2 milon sterlina,pasi te prishej shtepija e tij ne zonen Kilburn ne veri te Londres.

Vikmina nuk kishte rene dakort qe shtepia e tij te prishej duke i shkaktuar vonesa milionerit grek.

Per te zgjidhur kete problem ai perdori dy shqiptaret si ndihmes, per te ndermarre eliminimin e tij.

Xhelo dhe Baxhia u mbrojten ne gjykate duke deklaruar se Papalexis i detyroi ata duke i kercenur qe te pastronin vendin dhe te fshihnin trupin e viktimes.

Hetuesit britanike gjeten ne vendgjarje ADN-ne e dy shqiptareve duke i faturuar atyre perfshirjen ne vrasje.

About Me

Veliupress


View My Stats