Tuesday, 11 May 2010

Cana merr cmimin “Ambasador i shqiptarëve në botë”

Cana merr cmimin “Ambasador i shqiptarëve në botë”

Nga Londra
Muhamed Veliu

Lorik Cana është shpallur personaliteti shqiptar i vitit në Britaninë e Madhe nga gazeta e komunitetit “The Albanian”.

Talentit të futbollit shqiptar iu dorëzua cmimi i përvitshëm që jep kjo gazetë me motivacionin “Ambasador i shkëlqyer i shqiptarëve në botë”.


Petrit Kucana, botues i “The Albanian” tha:

“Cana është krenaria e shqiptarëve në Britaninë e Madhe i cili po u tregon britanikëve vlerat e vërteta të shqiptarëve duke u kthyer në shembull referues të një shqiptari të suksesshëm, mbi të gjitha të një djali patriot i cili është krenaria e kombit tonë”.

Pas dorëzimit të këtij cmimi nga poetja Brixhilda Ndini, i emocionuar Cana deklaroi: “Këtë cmim të dhënë nga komuniteti shqiptar në Angli e vlerësoj shumë pasi jam rritur në diasporë kur lashe Kosovën që shtatë vjec. Kur shkova në Zvicër për nëntë vite isha një emigrant pa dokumenta të rregullta qëndrimi por kjo më ka bërë të fortë pasi të jetuarit në diasporë mes shqiptarëve më krijoi ngrohtësinë e duhur sikur të isha në Kosovë. Eshtë e rëndësishme për ne dhe fëmijët e lindur në mërgim mos të harrojmë gjuhën dhe traditat tona”, ka thënë Cana.

I pyetur nga Top Channel se sa i kënaqur ishte ai që luante këtë sezon me ekipin e Sunderland-it dhe paraqitjen e tij, Cana u shpreh se ai ishte i kënaqur duke dhënë maksimumin, por ekipi nuk pati një parqitje të mirë për t’u renditur i 10-ti në fund të kampionatit.

Ndërsa pyetjes për një transferim të mundshëm sezonin e ardhshëm tek Arsenali apo ndonjë ekip tjetër anglez, Cana tha: “Do shqyrtoj me kujdes c’do ofertë. Unë dëshiroj të përmbush kontratën dy vjecere që kam me Sunderland. Dua që të jemë gjithmonë në 11-tëshen bazë të c’do ekipi për të luajtur intensivisht gjatë kampionatit. Vazhdoj të kem një komunikim shumë miqësor me trajnerin Arsen Venger”.

About Me

Veliupress


View My Stats