Sunday, 19 September 2010

Skoci, historia rozë e vrasësit shqiptar

Nga Londra
Muhamed Veliu

Megjithëse Fatjon Kapri ishte njëri prej shqiptarëve më të kërkuar nga Interpol Tirana, gjatë fshehjes në Skoci ai kishte ndërtuar një romancë dashurie me një grua skoceze duke jetuar një jetë të dyfishtë.

Historinë e kësaj romance me killerin shqiptar, 44 vjecarja me emrin Jean Goudie e ka rrëfyer për gazetën skoceze “Sunday Mail”.

“Ende nuk mund ta besoj kur policët arrestuan Fatjonin dhe me treguan se ai është dënuar në mungesë me 22 vite burg për vrasje. Ishte me të vërtetë një tronditje. Të gjithë ata që e kanë marrë vesh lajmin e arrestimt janë habitur”, ka treguar ajo.

Fatjon Kapri i cili në Skoci përdorte emrin Sajmir Sadiku, është njohur me Jeam në një dyqan ku ai punonte në qytetin e Gllasgout.

Ai kërkohet për të vuajtur dënimin e dhënë në mungesë nga Gjykata e Elbasanit për vrasjen e Ylli Pepës ndodhur në një park në Londër në Prill të vitit 2001.

Megjithëse vrasja ka ndodhur në Londër, sipas legjislacionit shqiptar, kur Prokuroria Shqiptare njoftohet për një vrasje të kryer nga një shtetas shqiptar, atëherë automatikisht nis procedimi penal.

Oficerë të Scotland Yard sëbashku me dëshmitarët okularë dhanë dëshmi në gjykatën e Elbasanit për vrasjen e Ylli Pepës duke paraqitur edhe provat e ADN-së që i përkisnin Fatjon Kaprit.

30 vjecari Fatjon Kapri pas 6 vjet fshehje në Londër dhe tre vitet e fundit në Skoci është arrestuar pasi Interpol Tirana siguroi një informacion për vendndodhjen dhe identietetin e rremë që përdorte.

Prangosja e tij u krye mëngjesin e 24 Qershorit 2010 nga oficerë të armatosur në Gllasgow.

Fillimisht ai e ka mohur të jetë Fatjon Kapri por pasi është kryer krahasimi ADN-së së gjetur në trupim e viktimës ka rezultuar se është e njëjtë me atë të Kaprit i cili pritet të ekstradohet për në Shqipëri.

About Me

Veliupress


View My Stats