Monday, 29 November 2010

28-29- Nëntori mungojnë fondet, s’ka pritje zyrtare në Londër

Hera e parë që nga viti 1991 kur është rihapur ambasada shqiptare në Mbretërinë e Bashkuar që nuk organizohet një pritje zyrtare.

Nga Londra
Muhamed Veliu

Shkurtimet në buxhetet e ministrive të urdhëruara nga ministri financave Ridvan Bode apo deklaratat e kryeministrit Berisha “për një qeveri në dietë” e kanë patur efektin e tyre mijëra kilometra larg Shqipërisë.
Pritja zyrtare tradicionale, për kremtimin e festave kombetarë të 28 dhe 29 Nëntorit, këtë vit nuk është organizuar nga Ambasada e Shqipërisë në Londër.
Shkaku mosorganizimit ishte mungesa e një fondi që MPJ-a duhet t'i akordonte për këtë qëllim kësaj ambasade.
Është hera e parë që nga viti 1991 kur është rihapur ambasada shqiptare në Londër që nuk organizohet një pritje zyrtare.
Një ngjarje e tillë padyshim që ul prestigjin e përfaqësimit të shtetit shqiptarë në një prej kryeqyteteve më të rëndësishme në botë sic është Londra.
Mosdhënia e fondeve për pritjen zyrtare në Londër është një viktimizim i hapur që i bëhet ambasadës shqiptare në Londër, njëkohësisht komunitetit shqiptarë të këtushëm, pasi në vendet fqinjë me Anglinë si Franca apo Belgjika janë zhvilluar pritje zyrtare nëpër ambasada.
Përgjegjësia dhe turpi bie mbi qeverinë shqiptare e cila vitin e fundit ka organizuar disa koncerte festive me vlerë miliona Euro, ku këngëtarët vetëm për të luajtur buzët duke kënduar me playback janë paguar nga 2 deri 3 mijë Euro secili.
Megjithatë shoqatat e emigrantëve në c’do cep të Anglisë, janë mbeldhur duke festuar me plot dinjitet, ditën e shpalljes së pavarsisë duke i dhënë një leksion të mirë qeverisë shqiptare e cila nuk ka 5 mije euro fond për organizmin zyrtar të pritjes nga ambasada në Mbretërinë e Bashkuar.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats