Thursday, 18 November 2010

Angli-celulari tradheton fierakun "wanted"

Nga Londra
Muhamed Veliu

Telefoni celular ka tradhëtur një vrasës nga Fieri i cili fshihej në Angli dhe kërkohej nga drejtësia shqiptare. Lulzim Haxhi Hoxhaj është arrestuar në qytetin e Newcastle në Anglinë Veriore pas 13 vjet fshehje.

Ai kërkohet të vuajë dënimin e dhënë nga gjykata me 22 vite burg për vrasjen e Eduart Hoxhës dhe plagosjen e dy personave të tjerë me armë zjarri e tipit kallashnikov, ndodhur në vitin 1997.

Një zëdhënëse e Scotland Yard tha se Hoxhaj në Angli përdorte identitet të rremë me emrin Idriz Dervishaj, i datëlindjes 15 Shkurt 1966.

Agjentët e zyrës së Interpol Tiranës në bashkëpunim me policinë e Fierit fillimisht kanë mundur të identifikojnë numrin e telefonit celular nëpëermjet të cilit ai telefononte familjarët.

Numri i identifikuar së bashku me materialet përkatëse i kanë kaluar oficerëve të skuadrës së ekstradimeve në Scotland Yard të cilët nëpërmjet kompanive celulare në Angli kanë zbuluar banesën ku ai jetonte duke e arrestuar.

Hoxhaj ka dalë përpara gjykatës në Londër ku do të zhvillohen seancat e ekstradimit. Në këtë gjykatë janë në procesh shqyrtimi edhe katër kërkesa të tjera të shtetit shqiptarë.

Gjatë pesë viteve të fundit 14 është numri personave të ekstraduar për në Shqipëri nga Anglia ndërsa rastet kur ekstradimi ka dështuar janë 5.

Duke tentuar bllokimin e ekstradimit në Gjykatën e Apelit në Londër janë dy shtetas shqiptarë, pasi është lejuar ekstradimi i tyre.

Policia shqiptare beson se 80 shtetas shqiptarë shumica të kërkuar për krimin e vrasjes fshihen në Britaninë e Madhe.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats