Friday, 17 December 2010

Shtyhet ekstradimi i Kumbaros per ne Shkurt 2011

Nga Londra
Muhamed Veliu

Ilir Kumbaro do t’i kalojë festat e fundivit i lirë me kusht për t’u përballur përsëri me drejtësinë britanike në fillim të vitit të ardhshëm kur do të shqyrtohet kërkesa e drejtësisë shqiptare që kërkon ekstradimin.

Gjatë seancës së sotme gjyqësore 17 Dhjetor 2010, përfaqësuesja e shtetit shqiptarë Rachel Scoot dhe John Jones, avokati Kumbaros, i kanë kërkuar bashkarisht, gjykatësit Haward Riddle shtyrjen e seancës ku palët do të paraqesin argumentat dhe kundra argumentat.

“Jemi në pritjeve të zhvillimit të një seance në kolegjet e bashkuara pranë Gjykatës së Lartë në Tiranë për të cilën na është thënë se do të zhvillohet gjatë muajt shkurt”, ka thënë prokurorja Scoot.

Ndërsa avokati Jons, krahas mbështetjes së kësaj kërkese, i kërkoi gjykatësit Riddle lehtësimin e kushteve të lirisë me kusht për ish drejtorin e Drejtorisë së Parë të SHIK-ut për Tiranën, i akuzuar për rrëmbimin dhe zhdukjen e Remzi Hoxhës, përfshi abuzime me detyrën.

Sipas avokatit Johns, është e tepër paraqitja Ilir Kumbaros tre herë në javë në një stacion policie, ndërkohë që ai monitorohen çdo ditë nga një cip elektronik.

Krahas pranimit të kësaj kërkese që Kumbaro të paraqitet vetëm një herë në javë në stacionin e policisë gjykatësi Haward Riddle paralajmëroi palët se pavarësisht zhvillimeve në Tiranë ai është i prirur të shqyrtojë këtë çështje sipas ligjit britanik të ekstradimeve.

Ilir Kumbaro do të paraqitet përsëri përpara kësaj gjykate me 11 shkurt 2011 ku do të vendoset, data finale e zhvillimit të seancës së ekstradimit.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats