Tuesday, 21 December 2010

The Times ,Thaci "Akuzat e Marty, propagandë fashiste"

Nga Londra
Muhamed Veliu

Prestigjozja britanike “The Times” ka zhvilluar një intervistë me Hashim Thacin, ku ai ka follur rreth trillmeve të Dick Marty.

Që në fillim të intervistës, ish-lideri i UCK-së i cilëson akuzat e Marty si një propogandë fashiste, e frymëzuar nga lobet anti-kosovare.

Sikurse edhe në deklarimet e mëparshme, Thaci në mënyrë kategorike i ka mohuar akuzat duke i treguar “The Times” se ai asnjëherë nuk është përfshirë në trafikun e drogës, apo të ketë urdhëruar vrasje, apo të ketë vrarë vetë ndonjë person.

“Jam tërësisht i pastër ndaj këtyre pretendimeve. Jam i qetë. Unë jam akuzuar për të tilla gjëra që 15 vjet më parë dhe e di që për Europën dhe Amerikën këto akuza nuk janë gjë tjetër përvec se gënjeshtra”, ka deklaruar lideri Partisë Demokratike të Kosovës.

Edhe njëhërë tjetër, nëpërmjet gazetës britanike, Hashim Thaci ka treguar vendosmërinë e tij për t’i cuar në gjykatë shpfijet e senatorit zviceran.

Në vijim të intervistës, Thaci është shpehur se këto akuza nuk e ndalojnë atë që të vazhdojë me axhendën politike që ai ka. “Tre kanë qënë qëllimet madhore në jetën time”, thotë Thaci për “The Times”, duke i shpjeguar ato.

“Clirimi i Kosovës duke udhëhequr shqiptarët gjatë luftës në vitin 1999, shpallja e pavarsisë në 2008 dhe tani sfida më e madhe, integrimi i Kosovës në NATO dhe BE”, ka deklaruar Thaci.

“Tipa si Dick Marty nuk mundën të më ndalonin mua në realizimin e dy qëllimeve të para. Po ashtu nuk do të munden të më ndalojnë në përmbushjen e qëllimit të tretë”, ka theksuar ai.

I kontaktuar nga “The Times”, Dick Marty nuk ka pranuar të komentojë rreth rasportit dhe kundërshtimeve nga pala kosovare.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats