Thursday, 17 February 2011

Londer-Dënohen shqiptarët, fshihnin kokainën në airbag të makinës

Nga Londra
Muhamed Veliu

Sofistikohet mënyra e fshehjes së lëndëve narkotike gjatë transportit, nga grupet kriminale shqiptare në Angli, duke befasuar oficerët e agjencisë britanike të krimit të organizuar SOCA.

Airbag është pjesë e rëndësishme e një makine, e shpikur në vitin 1980 që shërben për mbrojtjen e shoferit dhe pasagjerit, për mos t’u përplasur me xhamin në rast aksidenti.

Dy emigrantë shqiptarë në Londër i kishin transformuar makinat e tyre, duke përdorur pikërisht pjesën ku qëndron airbag, si vend-fshehje për drogën që transportonin.

Dritan dhe Olger Bullari ishin korrierët e një grupi kriminal, të cilët shpërndanin kokainë të pastër, që më pas përzihej me Lidokainë për t’u shitur në rrugë me gramë.

Kushërinjtë Bullari kanë pranuar akuzat në gjykatë për posedim dhe transportim të lëndëve narkotike, duke u dënuar me nga 6 vjet burg secili.

Në mënyrë shumë të sofistikuar, ata pasi kishin modifikuar airbag-un që hapet si një tullumbace e bardhë, i kishin vendosur kapakut mbi kroskotin e makinës një shul që hapej e mbyllej përmes një telekomande.

Shuli hapej e mbyllej përmes një mekanizmi elektrik, që komandohej nga telekomanda.

Një sy i lirë nuk mund ta dallonte se kësaj pjese të makinës i shin bërë modifikime të kësaj mënyre.

Edhe nëse kushërinjtë Bullari mund të ndaloheshin rastësisht nga ndonjë patrullë policie në rrugë, policëve kurrë nuk do t’i shkonte ndërmend që kokaina ishte fshehur në pjesën e airbag-ut.

Kjo metodë fshehje e drogës është zbuluar vetëm falë survejimit të SOCA-s kur Olger Bullari u filmua, duke hapur mbulesën e airbag-ut teksa kishte parkuar makinën në lagjen Enfield, në veri të Londrës.

Agjencia britanike kundër krimit të organizuar SOCA, që hetoi aktivitetin e tyre, zbuloi disa makina të modifikuara nga shqiptarët, përmes të cilave kryenin transportin e kokainës.

Chris Farrimond, një oficer i SOCA-s tha se “këta individë besonin se kryenin aktivitetin kriminal jashtë radarit të forcave ligj zbatuese, duke u maskuar në mënyrë të kujdesshme.

Heqja e pjesës të airbag-ut, duke e modifikuar në një mini-magazinë droge, tregon përpjekjet e tyre për të shpikur mënyra të reja për fshehjen e kokainës”.

Oficerët e SOCA që hetuan aktivitetin kriminal të Dritan dhe Olger Bullarit thonë që kjo është hera e parë që ata zbulojnë një mekanizëm të tillë për fshehjen e drogës.

Burgosja e kushërinjve Bullari e çon në 44 numrin e shqiptarëve të dënuar në Angli për trafik droge në tre vitet e fundit.

Blog Archive

About Me

Veliupress


View My Stats